70

Kurs carvingu, który został przeprowadzony w ramach projektu "Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce" w dniach 7-24.10.2011r. był bardzo interesujący, ciekawy i inspirujący. Każdy z nas chciał nauczyć się sztuki carvingu.

Zajęcia praktyczne były dla nas najważniejsze, ponieważ wielu z nas miało po raz pierwszy nożyki w ręce. Wycinaliśmy wzory w owocach i warzywach z wielkim przejęciem. Osoby prowadzące kurs okazały dużo cierpliwości i przekazali swoją wiedzę w sposób przyjemny. Prezentowali albumy swoich prac i podpowiadali, jak najlepiej ciąć owoce i warzywa.

Umiejętności, jakie posiadamy po kursie carvingu są bardzo przydatne do zdobienia potraw i stołów w związku z różnymi okazjami.

Cieszymy się, że mamy certyfikaty potwierdzające nabyte umiejętności.

Kurs carvingu realizowany w ramach programu "Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce" był fascynujący.

Zajęcia prowadzili profesjonaliści z dużym stażem, dzięki temu nabyliśmy bardzo praktyczne wskazówki z zakresu zdobienia stołów i potraw wycinanymi owocami i warzywami.

Najważniejsze było dla uczestników to, jak wycinać profesjonalnymi nożami. Ćwiczyliśmy mozolnie różne wzory, robienie tzw. różyczek w warzywach i owocach oraz inne motywy, ozdoby i kwiatki.

Moim zdaniem każdy kucharz czy gastronom, który ma zamiar pracować w branży gastronomicznej powinien odbyć taki kurs.

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
  • 09
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21

Simple Image Gallery Extended

Aktualności szkolne

Ważne ogłoszenie

bip

tablica malopolska

  ■    Plan lekcji (od 2 maja 2017)

Przydatne linki